VÄLINEITÄ TOIPUMISEEN

Toipuminen työuupumuksestaKun työuupumuksesta haluaa parantua ja välttää sen uusiutumisen jatkossa, niin muutoksia vaaditaan sekä työpaikalla että omissa toimintatavoissa. Asioiden muuttamisen lisäksi tarvitaan palautumista jo kertyneestä ylirasituksesta. Osalle työuupumuksesta toipumiseen tarvitaan totaalista lomaa töistä sairausloman muodossa. Vähemmän uupuneet selviävät vielä elämän ja työn muutoksilla työssä jatkamisen rinnalla. Työuupumuksesta toipumista varten omaksuttavat rentoutumis-, palautumis- ja muut stressinhallintakeinot ovat hyvin tarpeellisia työvälineitä myös pidemmällä aikavälillä käytettäväksi.

Tyouupumus.net -sivustolle on kerätty kokemuksen kautta hyviksi todettuja keinoja ja välineitä työuupumuksesta toipumiseen ja elämän rauhoittamiseen. Olemme kaikki erilaisia, mutta toivottavasti joku tai jotkut näistä auttaisivat myös sinua. Työuupumuksesta toipuminen ei vaadi mitään rakettitiedettä hyödyntäviä keinoja, mutta sitäkin enemmän halua ja kykyä muuttaa asioita ja itseään. Tärkeintä on antaa itselleen aikaa levätä, toipua ja omaksua uusia ajattelumalleja ja toimintatapoja. Mikään näistä ei tapahdu nopeasti. Ainakaan, jos haluaa pysyviä muutoksia.

Rohkaisemme kokeilemaan uteliaasti ja avoimesti myös itselle ihan uusia juttuja. Kokemuksia erilaisten asioiden tarjoamasta avusta työuupumuksesta toipumisen aikana lisätään tälle sivulle vähitellen.

 

Itsetuntemusta ja itseluottamusta palauttavat testit

Liikkuminen, mutta rauhallisesti ja nauttien!

Nukkuminen

Työuupumushistorian tallentaminen