TYÖUUPUMUSTA KÄSITTELEVIÄ BLOGEJA

Masennus ja työuupumus – aion selviytyä

aionselviytya.blogspot.fi

Masennus ja työuupumus. Sairaudet, jotka eivät näy ulospäin, mutta tuottavat mm. suunnattomasti häpeää. Haluan selviytyä ja voittaa tämän ikuisuudelta tuntuvan taistelun. Taistelun, jota en ole itse valinnut. Mutta kauanko se vie aikaa ja kuinka monta romahdusta se vaatii?

Tämä blogi oli ensimmäinen kunnon vertaistukikokemus minulle. Maaliskuun 2017  lopussa törmäsin vihdoin onnekkaasti vähän aikaisemmin perustettuun blogiin, jota pitää nimimerkki Aion selviytyä. Tarkka päivä, jolloin blogia ekaa kertaa luin oli 30.3., koska luin silloin ensimmäisenä tuoreimman päivityksen, joka iski todella lujaa, koska tuntui, että tuona samana päivänä olin ihan samanlaisissa tunnelmissa. Aloin lukemaan blogin aiempia kirjoituksia sekalaisessa järjestyksessä, mutta silti niistä välittyi monella tavalla hyvin tutunkuuluinen tarina. Aion selviytyä osasi niin monta itse kokemaani tuntemusta pukea hienosti sanoiksi. Välitin linkin blogiin puolisolleni ja muutamalle muulle läheisimmälle saatesanoin, että sen lukemalla heillä olisi mahdollisuus varmasti paremmin ymmärtää minuakin.

Polttopiste

polttopisteblog.wordpress.com

Tässä blogissa käsitellään työuupumuksen monia ilmenemismuotoja. Siitä selviytymistä ja keinoja elämänhallintaan. Blogi on tarkoitettu kaikille, mutta erityisesti milleniaaleille jotka kaipaavat apua. Blogin yleissävy on kevyt, jotta välillä voi käydä uupumuksen ja ahdistuksen raskaammissa maailmoissa. Tarkoitus on muistuttaa jokaista, niin työntekijää kuin työnantajaakin siitä, että uupumuksesta selviää, eikä kukaan ole sen kanssa yksin.

Kickstartmyhearth

https://kickstartmyheart2017.wordpress.com

Tällä hetkellä

www.lily.fi/blogit/talla-hetkella

Rakasta rakkautta

www.rakastarakkautta.com

25-vuotias Turkuun kotiutunut Inkeri on hengitysohjaaja ja logopedian opiskelija. Hänen intohimojaan ovat laulaminen ja kaikenlainen itsensä luova ilmaisu. Inkerin blogi on  elämän arkisten ihmeiden pohdiskelua, päiväkirja henkiselle kasvumatkalle ja kanava kaikenlaiselle luovalle kirjoittamiselle. Se sai alkunsa uupumuksesta ja on yhtenä keskeisenä aiheena blogissa. Inkerin ammatillinen kiinnostus ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin antaa myös näkökulmia teksteihin.

Ajatuksia elämänmenosta ja työelämästä

http://www.noreni.net/

Nina Nores-Syvänen on sosionomi ja NLP Practioner, joka parhaillaan opiskelee psykoterapeutiksi. Ninalla on työuupumustausta, mutta hän on yksi uupumuksen voittaneista ja toimii nykyään aktiivisesti yhtenä meidän työuupuneiden sanansaattajista. Nores-Syvänen haluaa olla tukemassa muita työuupumuksen kohtaavia sekä toimii sen puolesta, että tieto työuupumuksessa yhteiskunnasa kasvaa ja sitä kautta työuupumusta pystyttäisiin paremmin ehkäisemään ja hoitamaan.

Blogissaan Nina jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan yhteiskunnallisista asioista keskittyen pääasiassa työelämään. Minä löysin blogin “Työntekijälle vastuu työhyvinvoinnista, mutta ei valtaa vaikuttaa ” -kirjoituksen kautta ja erityisesti Kelan ja TE-toimiston toimintaa käsittelevät artikkelinsa tuntuivat monelta osin tutuilta tai toisaalta niistä sai lisää sellaista tietoa, jota olisi kiva tietää jo valmiiksi, eikä vasta sitten kantapään kautta karvaasti kokien. Suosittelen lukemaan blogin tämän astisista kirjoituksista etenkin työuupumukseen liittyvä kirjoitukset, joihin löydät suorat linkit alapuolelta. Blogissa on kuitenkin muitakin kirjoituksia, jotka voivat koskettaa monia tällä sivustollakin vierailevia. Ja vaikkei niihin asioihin olisi vielä törmännyt, niin tulevaisuutta varten ovat varmasti Hyvä tietää -juttuja.

Linkit blogikirjoituksiin:

Työuupumuksesta kärsivä tarvitsee ymmärrystä

Vertaistuki ei aina toimi kroonisessa kivussa

Kun työolojen ongelmat kääntyvät työntekijä sairaudeksi

Kansaneläkelaitos sulkee silmänsä työuupumukselta ja voi viedä uupuneelta toimeentulon

Onko työstressistä tullut liian normaalia?

Some-kansa ja työuupuneiden syyllistäminen

Työpahoinvoinnin todellisia kuluja ei haluta nähdä

Työuupumus uran alussa – Mikael Ahonen

https://mikaelahonen.com/fi/blog/category/blogisarjat/tyouupumus-uran-alussa/

Tämän “blogisarjan” kirjoitukset on erityisesti nuorille ja työelämän vasta aloittaville suunnattuja, mutta ne sopivat myös työuupumuksen kokeineille tai pahaillaan uupumuksesta topuville henkilöille.

Jos haluat oman blogisi näkyviin tälle sivulle, niin vinkkaathan siitä laittamalle meiliä kysytaikerro@tyouupumus.net.